3 Şubat 2011 Perşembe

Cougar Town: Yetişmek için 2 ayınız var!


Friends gelmiş geçmiş en iyi sitcom'dur benim gözümde. Hatta bir sitcom'dan çok daha ötedir. Hayatımın çok büyük bir kısmını kaplar, bir diziden çok ötedir. Onunla büyümüş, en kötü anlarımı onlarla unutmuş, arkadaşlarımı dizideki karakterler üstünden bile değerlendirecek kadar etkilemiştir beni. Dizi bittikten sonra kadronun yaptığı işleri takip etmeye çalıştım. Kudrow'un insana acı veren komedisi The Comeback, Matt LeBlanc'ın "puu rezil"lik Joey'si ve şimdilerde beni çok güldüren Episodes'u, Jen Aniston'ın akıllara zarar filmleri, Schwimmer'ın konuk oyunculukları, Perry'nin Studio 60si ve yeni başlayacak olan Mr. Sunshine'ı, hepsi belki tam zamanlı olmasalar da diziden sonra radarıma girip çıkmışlardır. Bir tek Courteney Cox'un Dirt'ine bulaşmamıştım, ki o da ikinci sezon sonunda iptal edildi. Dizide pek sevdiğim ama hiç bir zaman favorim olarak gösteremediğim Monica'yı canlandıran Cox'un "Cougar Town" dizisine başlamadan önce de "ya Friends'ten sonra napabilir ki bu kadın?" diye şüphelerim vardı. Ve merak ettiğim tek şey Cox'un "cougar" rolünün nasıl olabileceği idi. Dizi beklediğimden daha komik çıkmıştı ama Cougar'lık dediğimiz "genç erkek avcısı orta yaşlı kadın" durumu diziye pek oturmuyordu. Yapımcılar da böyle düşünüyor olmalı ki 1.sezonun sonuna gelindiğinde dizinin ismini değiştirmeyi bile düşündüler.


Boşandıktan sonra genç erkeklerle birlikte olmaya çalışan nevrotik bir kadının hikayesinden, 30lu yaşlarını geçmiş 6 arkadaşın komik ilişkilerine dönüşen diziye şöyle de bir benzetme yapılabilir: Eğer Friends bittikten sonra tüm karakterler banliyoya taşınıp, şarap içmeye başlasalardı bu diziye Cougar Town denirdi. Tabi iki dizi arasındaki tek bağ aslında Courteney Cox. Monica rolüyle harikalar yaratan Cox, utanarak söylemeliyim ki Monica'dan çok daha komik bir performans sergiliyor Cougar Town'da.Ama bunda ona harika espiriler ve yan karakterler yazan senaristlerin de katkısı var. Cox'un nevrotik karakteri Jules, bazı konularda Monica'ya benzese de asla onun gölgesine dönüşmüyor. Monica'nın aksine daha relax ve neşeli bir karakter ortaya çıkıyor.New York yerine Florida'da yaşamanın getirileri olsa gerek. Ayrıca dizinin bu derece başarılı olması muhteşem bir ensemble'a sahip olması. Hiç bir oyuncu rolünde sırıtmadığı gibi, aralarındaki kimya çok iyi tutturulmuş durumda. Ve de bir sitcomdan yerine, single camera comedy olması da espirilerin tarzını ve işleniş durumunu oldukça değiştiriyor.

Dizinin diğer isimleri Christa Miller, Busy Philipps, Dan Byrd, Josh Hopkins, Ian Gomez,Brian Van Holt da dizi için çok önemliler. Başta tek düze ve belli kalıplara göre yazılmış bu karakterler oyuncular sayesinde derinlik kazanıp, daha ön plana çıkmaya ve dizinin bugün bulunduğu hale dönüşmesinde çok büyük rol oynadılar.

Dizi Matthew Perry'nin yeni dizisi Mr. Sunshine'a yer açmak için 2 aylık bir ara verdi, haliyle bu komik diziye yetişmek isterseniz 2 ayınız var. Geçtiğimiz ay 3. sezonu da olacağı açıklandı. Yani bir iptal durumu da yok. Herkes memnun. Siz de her zaman güneşli bir iklimde, insanın içini ısıtan ilişkiler, iyi yazılmış espiriler görmek isterseniz bırakın diğer dizileri, sizin aradığınız şey tam burada. Cougar Town, Friends çakması olmadan Friends tadını yakalayabilen bir dizi.

Hiç yorum yok: