10 Şubat 2011 Perşembe

Episodes: Matt LeBlanc as Himself


Cougar Town'ı, Mr. Sunshine'ı yazdık, Episodes'u da yazalım eksik kalmasın. Matt LeBlanc bayadır ekranlardan uzaktı. Friends'ten sonra Joey spinoff'uyla ekranlarda şansını denedi ama pek başarılı olamadı. Çünkü zorlama bir projeydi ve izleyicilerin gözleri hep diğer "arkadaş"ları aradı. Matt LeBlanc tek başına çok yavandı. Olmadı. Ve şimdi LeBlanc kendini oynadığı bir komedi dizisiyle geri döndü.


Episodes hem İngiltre'de hem de Amerika'da aynı anda yayınlanıyor. İngiltre'de oldukça başarılı olan dizilerini Amerika'ya uyarlamak için Los Angeles'a taşınan bir yazar çifti anlatıyor dizi. Evet bir komedi dizisi için muhteşem bir fikir. Episodes hem bir karakter komedisi hem de Hollywood'daki sistemi alttan alta eleştiren bir taşlama. Hem kendiyle hem de parçası olduğu sistemle çok iyi dalga geçiyor.

Bir aktör için en zor rolün kendisini oynamak olduğu söylenir. LeBlanc bu konuda gerçekten iyi. Yeri geliyor özel hayatını deşifre ediyor, yeri geliyor kendisini yerin dibine sokuyor. İçinde bulunduğu dünyanın kurallarını iyi biliyor ve ona göre oynuyor. İngiltre'den gelen çiftimiz Sean & Beverly ise sudan çıkmış balık halleriyle müthiş komikler. Ayrıca dizinin yan karakterleri de müthiş. Hele çemçük ağızlı bir Myra var ki, kopmanız için kadının mimiklerine bakmanız bile yetiyor.

Bir ingiliz dizisi mantığında sadece 7 bölüm sürecek olan 1.sezonunu 3 hafta sonra tamamlayacak olan bu dizi, komik karakterlerin ve acı gerçeklerin çarpıştığı farklı bir lezzet.

Hiç yorum yok: