10 Eylül 2010 Cuma

Blake Lewis - Heartbreak On Vinyl

Her albümü övüyorum, hepsine "en"li sıfatlar diziyorum filan ama normaldir, bu blog'a sadece favori müziklerimi koyuyorum. Blake Lewis, amerikanın popstar'ı American Idol'da Jordin Sparks'la finale kalıp, 2. olmuş bir eleman.

Lewis'in ilk albümü A.D.D. öyle suratına bakılacak bir albüm değildi benim açımdan. Lewis'in ünlü olduğu Beatboxing'den geçilmeyen, sıradan R&B / Pop melodileriyle unutulmaya yüz tutması kaçınılmazdı. Lewis'in ikinci albümü ise kendi kulvarında bir başyapıt! Zira bu sefer Lewis, tıpkı blog'un bir başka "favorisi" Mandy Moore - Amanda Leigh örneğindeki gibi ipleri kendi eline almış durumda. Plak şirketinin onu klasik kesim bir R&B sanatçısına hatta daha da abartılı olarak yeni bir Justin Timberlake'e döndürmeye çalışmasını kabullenmeyip, kendi bildiğini okumaya başladığında gerçek kimliğini kazanıyor.

Heartbreak On Vinyl, bir dans albümü. Ama çok iyi bir dans albümü. Hafızalara kazınacak melodilerle, ses oyunlarıyla dolu. Üstelik her club'da duymaya alışık olduğumuz "kop kop, tekno tekno" modundan da çok uzak. Günümüz dans müziğinin bu kelimelerle anlatıldığı bir dönemde, bu tarz, türünün kökenlerine sadık bir albüm bulmak zor. Albümü herkese öneremem ama electropop, dance-pop ile ilgilenen kesime ilaç gibi gelecektir. Son olarak albüm, benim geçen sene içinde en çok dinlediğim albümdür, hatta salt bu albüm yüzünden last.fm profilimde Blake Lewis, tüm zamanlar içinde en çok dinlenenler listemde 2. sıraya çıkmıştır.

Mire en çok bunlara tapıyor:
Please Don't Stop (Love or Torture) / Heartbreak On
Vinyl / Binary Love / Rhythm Of My Heart / Sad Song


Tracklist:
1. Heartbreak On Vinyl
2. Binary Love
3. Freak
4. Sad Song
5. Rhythm of My Heart
6. Afraid
7. Left My Baby For You
8. SuperScratchaVocalisticTurnatableLicious
9. Rebel Without A Cause
10. Our Rapture of Love
11. The Point
12. The Remedy
13. Love or Torture (Please Don’t Stop)

Download

Hiç yorum yok: