7 Eylül 2010 Salı

Mike Posner - 31 Minutes To Takeoff



Eğer popüler müzik çalan radyoları dinliyorsanız (bilhassa Amerikan kökenli) Mike Posner'ın "Cooler Than Me" şarkısını en az 1-2 kez duymuşsunuzdur. Amerika listelerinin yeni gözdesi Posner'ın debutu 31 Minutes To Takeoff, kesinlikle Cooler Than Me'den çok daha fazlasını vaadeden bir synthpop albümü.

 
Albüm belki çok taze değil veya asla bir klasik olamayacak, ama Posner için iyi bir başlangıç. 80leri Synthesizer'larını 90ların iç karartan (en azından benim için) R&B notalarıyla buluşturan, aslında bu zamanın çok öncesinde kalmış bir albüm bu. Belki de bu yüzden dinlemesi bu kadar zevkli. Posner'ın melodileri aktıkça 90ların o özlediğiniz, sıkılmadığınız köşelerine kaçış yapmanızı sağlıyor. Ama yine de bir şekilde aynı zamanda kendini 2000lere ait de hissettiriyor.


Posner'ın sesi aslında müzik yapmaya ne kadar elverişli tartışılır. Kendisinin oldukça tiz bir sesi var, hatta bu yüzden şarkıların bass ayarıyla oynama ihtiyacı duyuyor insan. Ama asla dinlenilmeyecek kadar kötü değil, aksine dinledikçe kendine ait tınısı ön plana çıkıyor ve kendine alıştırıyor.

 
Kalıcı olur mu tartışılır ama benim için 2010'un keyifli albümlerinden biri 31 Minutes to Takeoff. Eğer biraz 90lar popundan geçtiyseniz, sizin de beğeninizi kazanacaktır.

 
Mire en çok bunları sever:
Delta 1406 / Save Your Goodbyes / Falling / Please Don't Go

 
Tracklist:
1. 31 Minutes to Takeoff (Intro)
2. Please Don’t Go
3. Bow Chicka
4. Cooler Than Me (Single Mix)
5. Déjà Vu
6. Do U Wanna?
7. Cheated On U
8. Gone In September
9. Save Your Goodbyes
10. Synthesizer
11. Delta 1406
12. Falling

Download

Hiç yorum yok: