10 Eylül 2010 Cuma

Mandy Moore - Amanda Leigh


Çıktığı andan itibaren yaptığı müzik yüzünden Britney Spears, Christina Aguilera hatta pop dünyasının en işe yaramaz sarışını Jessica Simpson'la karşılaştırılan ve her daim bu 3 ismin arkasında tutulan Mandy Moore şükür ki artık kendini teenage-pop akımıyla kandırmaya çalışmayan bir isim. Bu akımdaki ilk albümlerinde bile yeni birşeyler denemeye çalışan Moore, 2003 yılında çıkardığı ve tamamı coverlardan oluşan Coverage albümüyle müziğinde ciddi bir revizyona gittiğinin sinyallerini vermişti. Arkasından herkesi şaşırtan ama ticari anlamda pek aradığını bulamayan bir "Wild Hope" albümü geldi. Ve geçtiğimiz yıl Moore'un adeta kendini bulduğu Amanda Leigh albümü çıkageldi.

Amanda Leigh, Moore'un en olgun işi. Asla bir pop albümü olarak değerlendirilmemesi gerekiyor. Daha çok akustik enstrumanların cirit attığı, folk'u pop'la harmanlayan bir tarzı var. Moore, Wild Hope ile artık ondan istenen müziği değil kendi istediği müziği yapmak istediğini söyleyip duruyordu, Amanda Leigh işte tam da bunun göstergesi. Moore kendi kafasına göre takıldığında ortaya "gerçekçi" notalar çıkmış. Gitarların, piyanoların çılgın attığı, Moore'un yeri geldiğinde neredeyse bir ninni tarzında dingin olduğu, yeri geldiğinde kahkahalarla gülecek kadar çoştuğu ama sonuç olarak herşeyiyle bir bütün olan ve tek bir şarkısının bile falso vermediği kayıt, benim için 2009'un hatta yemişim 2009'u tüm zamanların en iyi albümlerinden biri.



Çoğunlukla olumlu yorumlar alan, Metacritic'de 100 üstünden 70 puanı olan Amanda Leigh çok büyük başarılar yakalayamadığı için belki biraz da gizli bir hazine. Dua edelim ki Moore'un "son şans" olarak tanımladığı ve sanatçının gerçek ismini taşıyan albüm, Moore'dan göreceğimiz son iş olmasın. Çünkü kendi müzikal zirvesine ulaşmasına çok az kaldı...

Mire en çok bunları sever:
Fern Dell / Nothing Everything

Tracklist:
01. Merrimack River
02. Fern Dell
03. I Could Break Your Heart Any Day Of The Week
04. Pocket Philosopher
05. Song About Home
06. Everblue
07. Merrimack River (Reprise)
08. Love To Love Me Back
09. Indian Summer
10. Nothing Everything
11. Bug

Download

Hiç yorum yok: