6 Eylül 2010 Pazartesi

The Greatest Ears In Town...


Geçen senenin film festivalinde bir belgesel vardı.
. Film, Grammy ödüllü Türk prodüktör Arif Mardin'in hayat hikayesini, bugüne kadar başardıklarını, yarattıklarını Aretha Franklin, Bette Midler gibi efsanelerin dilinden anlatıyordu. Film bittiğinde Mardin'e olan saygımın yanı sıra filmde müjdesi verilen "son albüm" All My Friends Are Here için de deli bir heyecan taşıyordum. Öyle ki film çıkışında albümün henüz piyasaya sürülmediğini, en az 3-4 ay sonra çıkacağını öğrendiğimde asla unutamayacağım bir "kursakta kalma" deneyimi yaşamıştım.



Arif Mardin'in ölmeden önce çalışmalarını sürdürdüğü ve o ölünce oğlunun tamamladığı "All My Friends Are Here" bir tribute albümü. Bette Midler'ın Barry Gibb ile bestelediği "The Greatest Ears In Town" Mardin'den, İstanbul'dan bahseden çok neşeli bir açılış parçasıyken, albümün geri kalanı Mardin'in kariyerini özetler bir şekilde akıyor. Büyük kısmının Mardin tarafından yazılıp, bestelendiği albümde Norah Jones, Chaka Khan, Raul Midon, Carly Simon, Willie Nelson gibi isimler yer alıyor. Albümün son parçası ise Mardin'in bizzat piyano başına geçtiği "Wistful".

Bu albümü paylaşma nedenim hem gerçekten iyi prodükte edilmiş bir albüm olup bir miras değeri taşıması hem de Türkiye'de piyasaya sürülmemiş olması. Çok büyük uğraşlarla amazon'un mp3 servisinden satın aldığım albümü sadece sizin için özel olanlara dinletin :)

Mire en çok bunları sever:
Goodbye To Rio / The Greatest Ears In Town / So Blue / Longing For You

Tracklist:
01. The Greatest Ears In Town (feat. Bette Midler and Barry Gibb) 4:40
02. So Blue (feat. Chaka Khan and David Sanborn) 4:59
03. No Way Out (feat. Nicki Parrott) 5:32
04. Goodbye To Rio (feat. Raul Midon) 4:15
05. No One (feat. Dianne Reeves) 3:21
06. So Many Nights (feat. Danny O'Keefe) 4:13
07. Calls A Soft Voice (feat. Carly Simon) 5:41
08. Longing For You (feat. Norah Jones with Joe Lovano and John Faddis) 6:49
09. Dual Blues (feat. Amy Kohn) 5:31
10. Chez Twang's (feat. Dr. John) 5:38
11. Willie's After Hours (Lonestar Blues) (feat. Willie Nelson and Katreese Barnes) 5:58
12. All My Friends Are Here (feat. Hall & Oates, Barry & Robin Gibb, members of The Rascals and The Average White Band, Phil Collins, Lalah Hathaway, Cisy Houston and Randy Brecker) 4:32

Link: Yorumlar sekmesinin içinde.



3 yorum:

Mire dedi ki...

DL: http://rapidshare.com/files/403345305/ArifM.zip.html

ako dedi ki...

Filmin linklerini ararken blogunuzu buldum. Albüm çok güzel belli ki. Türkiyede yeterince tanınmayan birisi Arif Mardin. Dünya müziğine yön vermiş bir Türkü daha iyi tanımalıyız bence. Umarım belgeseli bir TV kanalımız yayınlar. Teşekkür ederim.

ozan dedi ki...

Lütfen tekrar link koyabilir misiniz? Bu gurur verici sahneleri izlemek istiyoruz.