18 Aralık 2010 Cumartesi

The Kids Are All Right: Geniş Aile!


Bir aile düşünün. Bu ailede bir baba yok, lezbiyen bir çift yıllar önce aynı adamın spermleriyle 2 çocuk dünyaya getirmişler. Çocuklardan biri 18, diğeri 15 yaşında. Annelerden biri doktor, diğeri ise "ne iş yapıyorsunuz" sorusuna hala sıkılarak cevap veren özgür ruhlu biri. Büyük olan kız liseyi bitirmiş, üniversite için evden ayrılmaya hazırlanıyor. 15 yaşındaki oğul ise "takılıyor". Klasik bir aile draması için yeteri kadar malzeme var. Bunun üstüne bir de resme yıllar önce spermini bağışlayarak bu iki çocuğun dünyaya gelmesine "katkıda bulunmuş" başı boş bir "baba" figürü giriyor!



Ülkemiz normlarında oldukça ayrıksı bir konuya sahip olan The Kids Are All Right'ın bu derece başarılı bir film olmasının nedeni ise tüm bu olup biteni, olması gerektiği gibi, doğal ve içten olarak perdeye yansıtması! Ödül sezonunda her ne kadar The Social Network yüzünden hak ettiği başarıları kazanamamış olsa da, bunun son yılların en iyi aile draması olduğu su götürmez bir gerçek. Gerçekçi bir uslupla kaleme alınmış senaryo, başarılı bir yönetmenlik ve müthiş indie soundtrack'i, herşeyin ötesinde, 5 tane olağanüstü oyuncusu var The Kids Are All Right'ın. Hepsi kariyerlerinin belki de en iyi performanslarını veriyorlar. Asla hak ettiği yere gelemediğini düşündüğüm ama aslında sinema endüstrisinde harbiden de saygıyla karşılandığını bildiğim için içimin rahat olduğu Annette Bening mesela. Daha ilk gözüktüğü sahneden itibaren muhteşem bir performans sergilemekle kalmıyor, finale kadar bu performansı katlayıp duruyor. Bir diğer as Julianne Moore ise hikayede kendi sırası geldiğinde resmen patlıyor. Filmin ikinci yarısından sonra Bening'den utanmadan rol çalmaya bile başlıyor ara sıra. Ve hiç bir zaman bir aktör olarak ciddiye almadığım Mark Ruffalo, karşısındaki iki üstün oyuncunun altında hiç bir zaman ezilmiyor. Tim Burton'un Alice'inde düpedüz yeteneksiz gözüken Mia Wasikowska ise elindeki malzemenin kalitesine katkıda bulunur bir oyunculuk sergiliyor, tıpkı Josh Hutcherson gibi.

The Kids Are All Right, daha başladığı andan itibaren sizi kendi etkisi altına alan ve geri kafalı olsanız bile çiftin eşcinselliğini sorgulamanıza fırsat bırakmayacak kadar dolu bir film. İnce işlenmiş detayları, gerçekçi karakterleri ve keyif verecek kadar muhteşem oyunculuklarıyla da bu senenin kesinlikle en iyilerinden biri.

87/100

Hiç yorum yok: