12 Aralık 2010 Pazar

Nicki Minaj: It's Barbie Bitches


Nicki Minaj, son yıllarda Hip-Hop/Rap dünyasına gelmiş en renkli kişilik. Abartılı mimikleri, rengarenk perukları, eşsiz rap tarzıyla uzun zamandır piyasada eksik olan kadın MC açığını kapatan bu hatunu muhakkak duymuş, belki ismini bilmiyorsunuzdur. Kadın henüz ortada bir albümü olmadan en az 20-30 şarkıya feat yaptığı yetmezmiş gibi, bu şarkıların yarısından çoğu Billboard listelerinde ortalığı kasıp kavurdu. Bu harbiden azımsanmayacak bir başarı: piyasaya yeni girmiş bir çaylağın, üstelik bu bir bayan, bu derece aranır bir isime dönüşmesi...Minaj'ın Kanye West'in Monster'ında dediği gibi "let me get this straight wait I’m the rookie but my features and my shows ten times your pay? 50k for a verse, no album out!"


Minaj katıldığı her şarkıya apayrı bir renk katıyor. Bazen resmen anırıyor, bazen çatlak bir kadın gibi davranıyor, bazen de Harajuku Girls kıvamında cilveleşiyor. Ama her seferinde kendini aşmayı ve şarkıyı daha eğlenceli kılmayı başarıyor.

Minaj'ın Pink Friday adını taşıyan ilk albümü geçtiğimiz haftalarda piyasaya çıktı. Her ne kadar "feat" kariyeri kadar başarılarla dolu bir albüm olmasa da yine de 6-7 tane çok eğlenceli, eşlik ettiren şarkılar var.

Rap/Hip-Hop sevin sevmeyin fark etmez, Kanye West'den Mariah Carey'e kadar feat yapan bu hatunu önümüzdeki yıl çok daha iddialı işlerde göreceğimiz kesin. O yüzden haberiniz olsun, Minaj pimi çekilmiş bir bomba, her an patlayabilir!


Did It On 'Em


Right Thru Me


Roman's Revenge (feat. Eminem)

Hiç yorum yok: