9 Aralık 2010 Perşembe

The Walking Dead - 1.Sezon


AMC'nin Frank Darabont imzalı zombi draması The Walking Dead 6. bölümüyle sezon finali yaptı. Bu kadar az bölüm çıkararak tatile girmesinin sebebi ise dizinin orjinalde mini dizi olarak tasarlanmasıymış. Yılın en beklenti taşıyan dizisi kimilerince çok sevildi kimilerince yeterli görülmedi.

Bence The Walking Dead'in en büyük eksikliği 6 bölüm boyunca bir ana hikaye oluşturamamış olmasıydı. 1 arpa boyu yol almayan hikaye, sıkıcı karakter dramalarıyla (ki hiç biri karakterleri henüz önemsemediğimiz için etkileyici değildi) ve entrikalarıyla daha da yara aldı. Evet yeri geldiğinde iyi kotarılmış o aksiyon sahneleri tansiyon yükseltti ama dizinin üstündeki o olmamışlık hissini bir türlü dağıtamadı. Pilot bölümünde verilen drama, işin içine 10 kadar yeni karakter girince sakıza döndü. 6 bölümde şu aşk üçgenini çözemedikleri gibi yapımcılar bu tercihlerini çok matah birşeymiş gibi de bahsetmekten vazgeçmiyorlar.


Eğer 6 değil de 13 bölüm olsaydı belki biraz daha geniş, biraz daha düzgün bölümler çıkarabilirdi The Walking Dead. En azından sezonu tamamladığında elimizde verilebilecek bir kaç cevapla beraber umursanabilecek bir hikaye olurdu. Ama şu anda 1,5 sene sonra başlayacağı öngörülen 2.sezon için hiç bir umursama kırıntısı yok bende. Neyi umursayayım ki? Ne doyurucu cevaplar verip hikayeye giriş yapabildiler (ki bu cümle bile dizinin ana sorununu özetliyor, sezon finallerinde hikayeye girilmez genişletilir, ama bunlar daha onu bile beceremediler) ne de sağlam bir merak unsuru uyandırdılar.

Antipatik kast'ı, olmayan hikayesi ile sezon başımda söylediğim "mutlaka izleyin" lafımı geri alıyorum. Aksiyon maksiyon var da, ondan ötesine henüz geçemediler. Şu haliyle The Walking Dead tamamen gırgır bir dizi. Eğer düzelirse, yine buradan belirtiriz, ama onun için de minimum 1 yıl beklememiz gerekiyor! Oldu!

1 yorum:

Nunuş dedi ki...

Resmen fasa fiso dolu dizi oldu. Bi tantanayla başladı sonra hooop bitti. E noldu ne öğrendik? Hiç! Şimdi dikkat sıpoylır geliyor :) yahu bari doktor ölmeseydi,kamptan kalkıp da cdcye gitmelerinin anlamı olurdu en azından. Neymiş sıcak su görmüşler,şarap içip sevişmişler oeh!